reklam
reklam
DOLAR 34,3000 % 0.03
EURO 37,0267 % -0.04
STERLIN 44,4579 % -0.12
FRANG 39,4991 % -0.18
ALTIN 3.012,68 % -0,55
BITCOIN 68.075,01 1.38

Başkan Kaya “Gün İşini Kaybeden Komşumuza, Arkadaşımıza Sahip Çıkma Günüdür”

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
Başkan Kaya “Gün İşini Kaybeden Komşumuza, Arkadaşımıza Sahip Çıkma Günüdür”
reklam

Cumhuriyet Halk Partisi Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya, bölge genelinde üretim tesislerinin zor şartlar altında kaldığına vurgu yaparak önemli açıklamalarda bulundu.

AKP hükümetinin, ekonomi politikalarını iflas ettirdiğine vurgu yapan Başkan Kaya açıklamasında, Türkiye’yi Ekonomik krizin içerisine sokarken vergi ve zam yağmurlarıyla bu durumu geçiştirmeye çalışıyorlar. Üretime değil ranta dayanan ekonomiyi artık Türkiye taşıyamamaktadır. Bölgemizde de bütün üretim tesisleri, bu krizi bahane ederek işçileri sokağa atmakta ve patronların düşen kazancından, işçi sorumlu tutulmaktadır dedi.
Cam sanayinden çıkartılan 97 işçi hakkında da açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi Lüleburgaz İlçe Başkanı Özgür Kaya; “Bu durumun en üzücü yanı, işçiler sokağa atılırken, delege seçimleri peşinde koşan sendikacıların varlığıdır. İki hafta önce, 300 kişi işten atılacak biz yanınızdayız işçiye sahip çıkın çağrımıza, gazetelere ilan verir gibi haber yaptıran, Özgür Başkan yalan söylüyor, diyen sendikacılardan bu işten atılmalarla ilgili açıklama bekliyoruz. AKP ile mücadele etmek yerine, AKP kuyrukçuluğu yapan, işçiye sahip çıkmak yerine, delege seçimleri ile uğraşanların, bu konuda yapacağı açıklamaları merakla bekliyoruz.  Bizlerin yani, Cumhuriyet Halk Partililerin bu konuda tavrı net ve kesindir. Bu emekçi kardeşlerimizin hepsi, işlerine dönene kadar, mücadelelerinde yanlarında olacağız. Bir yıl içerisinde işten çıkartılacak, yaklaşık 700 kişinin Lüleburgaz da yaratacağı ekonomik kayıp, göz önüne alındığında hepimizin bu işçilere sahip çıkması gerekmektedir. Esnafı, Çiftçisi, İşçisi, Çalışanı el ele verecek hem bu ekonomik krizden, hem de bu krizin sebebi AKP iktidarından kurtulmak için mücadele etmeliyiz. Gün birlik ve beraberlik günüdür, Gün işini kaybeden komşumuza, arkadaşımıza sahip çıkma günüdür” dedi.