reklam
reklam
DOLAR 34,3005 % 0.03
EURO 37,0159 % -0.04
STERLIN 44,4355 % -0.17
FRANG 39,4621 % -0.28
ALTIN 3.013,27 % -0,53
BITCOIN 67.752,01 1.005

Vekil Gündoğdu “Anayasanın Özüne Aykırı Anti Laik Şer-i Yasalara HAYIR!”

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
Vekil Gündoğdu “Anayasanın Özüne Aykırı Anti Laik Şer-i Yasalara HAYIR!”
reklam

Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, müftülere nikah yetkisi tanıyan düzenleme hakkında bir açıklama yaptı.

Milletvekili Vecdi Gündoğdu açıklamasında ‘Müftülere nikah kıyma yetkisi verilmesi laik hukuk devletinin altına konulan bir dinamittir’ dedi.

Milletvekili Vecdi Gündoğdu, daha önce müftülere nikah yetkisi tanıyan düzenleme ile ilgili ilk çıkan bilgiler hakkında da açıklama yapmıştı.

Birlik ve bütünlüğün bozulmasına asla izin vermeyeceklerini ifade eden Milletvekili Vecdi Gündoğdu açıklamasında, Anayasanın özüne aykırı anti laik şer-i yasalara hayır hayır hayır diyoruz. Müftülere nikah kıyma yetkisi verilmesi laik hukuk devletinin altına konulan bir dinamittir. AKP’nin istediği ümmete dayalı, İslam'ı esas alan toplum düzeninin altyapı çalışmalarını tamamlamaktır dedi.

“Bizim dinimiz hiç bir vakit kadınların erkeklerden geri kalmasını talep etmemiştir! Allah’ın emrettiği şey erkek ve kadın müslümanların ilim ve irfan edinmeleridir. Kadın ve erkek bu ilim ve irfanı aramak ve nerede bulursa oraya gitmek ve onunla mücehhez olmak mecburiyet’indedir” M. K. Atatürk

Kadınların ve kızların incinmesine asla izin vermeyeceklerini ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu; “Bütünleşmeye, kaynaşmaya ve kucaklaşmaya en çok ihtiyacımız olduğu bu dönemde Tasarı, yeni toplumsal kırılmaların ve kutuplaşmaların önünü açarak birlik ve bütünlüğümüzü baltalayacaktır. Birlik ve bütünlüğümüzün zarar görmesine, kadınlarımızın ve kızlarımızın incinmesine her ne pahasına olursa olsun asla izin vermeyeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Hukuk devleti olma özelliği değiştirilmesi teklif dahi edilemeyecek mutlak bir hükümdür. Cumhuriyet bir hukuk devrimine dayanmaktadır. Cumhuriyetin kuruluşunun harcında hukuk vardır ve kadınların özgürlüğü, eşitliği, birey olmaları cumhuriyetle teminat altına alınmıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yoldan yürümeye ve adaleti savunmaya devam edeceğiz” dedi.