reklam
reklam
DOLAR 34,3014 % 0.03
EURO 37,0003 % -0.1
STERLIN 44,4125 % -0.24
FRANG 39,4496 % -0.31
ALTIN 3.010,16 % -0,63
BITCOIN 67.762,97 0.742

Türkiye ‘İYİ OLACAK’ Hedefiyle Yola Çıktılar

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
Türkiye ‘İYİ OLACAK’ Hedefiyle Yola Çıktılar
reklam

25 Ekim 2017 Tarihinde kurulan ‘İyi Parti’nin Kırklareli İl Teşkilatı bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

25 Ekim 2017 Tarihinde kurulan ‘İyi Parti’nin kurucusu ve Genel Başkanı Meral Akşener’dir.

‘İyi Parti’nin Kırklareli İl Teşkilatı, basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda partinin birleştirici gücünden ve yapacaklarından bahsetti. 

‘İYİ  PARTİ’nin Kurucusu ve Genel İdare Kurulu Üyesi Mehmet Tolga Akalın açıklama yaptı.

‘İyi Parti’nin kurucusu ve Genel Başkanı Meral Akşener’in Rumeli hanımefendisi olduğunu ifade eden Mehmet Tolga Akalın açıklamasında; “İyi Parti Kurucu Genel Başkanımız sayın Meral Akşener, hemşehrimiz Dıramalı bir Rumeli Hanımefendisidir. Hemşehrilerimizi kendi evlatlarına sahip çıkmaya davet ediyoruz.

Sayın Meral Akşener bir diğer Rumeli evladı  Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün önderliğinde kurduğumuz ve 94 yıldır bağımsız yaşadığımız Türkiye Cumhuriyeti Devletinin okullarında “parasız yatılı” okuyarak inkılap tarihi öğretmeni olmuş ve İçişleri bakanlığı ile TBMM Meclis Başkanvekilliği yapmış aslen Dıramalı bir Rumeli hanımefendisidir. 25 yıllık bir siyasetçidir. Son derece yüksek devlet tecrübesine sahiptir.

İnancımız o dur ki; bir yetim Rumeli evladının önderliğinde kurmuş olduğumuz devletimizin yerinden çıkan çivisini, onun kurduğu devletin okullarında “parasız yatılı” okuyan bir başka Rumeli evladı yerine çakacaktır . Bozulan millet birliğimizi milli mücadele ruhu ile yeniden temin edecektir.

Elbette ki aynı zamanda bölgemizin çok uzun yıllardır mahkum edildiği kaynakları ile örtüşmeyen geri kalmışlık, bizlerin gayreti ile  doğrudan onun elleri ile ortadan kaldırılacaktır.

“İYİ  PARTİ  Türkiye’nin Gözü Önünde Kurulmuş bir Partidir”

İYİ PARTİ Türk siyasi tarihinin gördüğü en yerli en milli ve en demokratik siyasi mücadele sonucu milletin gözü önünde kurulmuş bir partidir. Başta ablamız ve Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’in ve kurucularımızın bir bölümünün içerisinde olduğu bu siyasi hareket 547 delege imzası teslim etmesine ve 756 kongre delegesi ile toplanmasına rağmen siyasi iktidarın çeşitli engellemeleri ile bu muazzam değişim iradesi 20 aylık büyük bir mücadeleye rağmen politik  sonuca bağlanamamıştır.

Bu politik yürüyüş her türlü baskı şiddet ve engellemeye rağmen yılmamış “ kirli referandum” olarak anılan tek adamlık dayatma sürecinde millet ile  buluşabilmiştir. Bir parti kurulması kararını sürece yoğun destek veren Türk Milliyetçisi arkadaşlarımız vermiş ve aynı arkadaşlarımız ittifakla “milletin merkezinde” bir parti kurma iradesini ortaya koymuştur.

 Partinin program ve tüzüğü günlerce süren yoğun bir çalışma sonucu benimde içerisinde olduğum komisyonlarda hazırlanmıştır.

Dolayısıyla  İYİ PARTİ gücünü ve kuruluş ilkelerini doğrudan milletten almış ve meşruiyetinin kaynağını Türk Milleti olarak gören bir siyasal harekettir.

İyi  Parti sağda değil siyasette oluşan boşluk üzerine kurulmuş bir partidir.

İYİ PARTİ sağda değil siyasette oluşmuş boşluk ve umutsuzluktan dolayı doğmuştur. Onu eski kavramlar ile Ak Parti ve CHP mensuplarının sağa sola yamamaya çalışması beyhude bir gayrettir.

İyi  PARTİ kimseden gömleğini çıkarmasını istemiyor. İYİ  PARTİ olarak kimseden gömleğini çıkarmasını istemiyoruz.  Tam aksine İYİ PARTİ’nin iktidar yürüyüşüne destek vermek isteyen  herkes, dilerse kendisini  ülkücü, milliyetçi, sosyal demokrat , solcu , muhafazakar ve benzeri alt siyasi kavramlar ile partimiz çatısı altında da dilediği gibi  tanımlayabilir. İYİ PARTİ olarak Türkiye’yi bu kötü gidişattan kurtarmak için  hep birlikte gömleklerimizin üzerine “ vatanseverlik üniforması” giyelim çağrısı yapıyoruz.

Diğer yandan İYİ PARTİ olarak Atatürk’ün Türk Milliyetçiliği anlayışının özellikle ekonomik ve kültürel alanlarda da yükseltilmesini ve sonuçta vatanseverliğin konuşulan bir şey olmaktan çıkıp her Türk Vatandaşı için bir hal olması gerektiğine inanıyoruz. Siyasetin esas gündeminin temel insan ihtiyaçları ve insanlık sorunları olması gerektiğini biliyoruz.

“İYİ PARTİ’de “Üyede Karşılığı  Olanın Siyasette Karşılığı Olur “ İlkesi Geçerlidir”

     Bu sebeple İYİ PARTİ ismi oluşturulurken insanların zihnine; demokrat, halkçı milliyetçi , adalet ve kalkınmacı, cumhuriyetçi ve benzeri doğrudan tanımlayıcı parti isimleri ile mesajlar vermekten kaçındık. Aksine biz iyiniyetle ve cesaretle ortaya İYİ’yi koyduk. Gelin birlikte “Türkiye İyi olacak “ hedefi ile yola çıkalım diyoruz.

           “İyi Partinin Temel Siyasi Gündemi “Üretim Ekonomisidir”

 İYİ PARTİ’nin temel  siyasi gündemi  ekonomidir. Ekonomik bakışımızın merkezi  “üretim ekonomisidir” . Türkiye insan kaynakları ve coğrafi avantajları ile  örtüşmeyen bir verimsizliğe düşmüştür. Okullarımız, üniversitelerimiz , çiftçilerimiz  ,sanayimiz, bürokrasimiz yeterince üretemiyor. Türkiye ürettiğinden fazla tüketen insanlar ülkesi oldu. Buradan çıkış için hedefimiz “üreten Türkiye “ inşa etmek, oluşacak kaynakları adalet ile paylaştırarak bunu refah toplumu ile taçlandırmaktır.

 İYİ  PARTİ  kadınlarımızın ikinci evidir. %75’i kadınlardan oluşan yönetimler kurmaya hazırız. Türk siyasetine uzun bir dönemdir nefret dili hakimdir ve kadınlarımızın sevgi dili ile yeniden düzenlenmelidir. Bu sebeple  İYİ PARTİ tüzüğünde tüm yönetim kurullarımızda  asgari %25 oranında “cinsiyet kotası “ düzenlenmiş ve bir cinsten en az %25 oranında yönetici olması hükme bağlanmıştır.

Biz  %75  oranında kadınlardan oluşan yönetim kurulları kurmaya hazırız.

Diğer yandan tüzüğümüze  affa uğramış olsa dahi kadına şiddet ve cinsel taciz suçlarından mahkum edilmiş kimselerin partimize üye olmasını engelleyen net hükümler koyduk.

İYİ PARTİ  Türkiye’nin en demokratik tüzüğüne sahiptir. İki defa il başkanlığı kapatılmış ve anti demokratik uygulamalara maruz kalmış bir eski il başkanı olarak tüzük komisyonunda yer aldım. Mümkün olan en demokratik tüzüğün inşası için yoğun gayretlerde bulundum.

İYİ PARTİ seçimlerini üyelere, teşkilatlara ve millete sorarak yapacaktır.

Bir ilde kayıtlı seçmenin %3 ü oranında üyeye sahip teşkilatlar ön seçim talep hakkı elde edecektir.

Herhangi bir vatandaşımız partiye üyelik başvurusu yaptığında 15 gün içerisinde üyelik talebini karara bağlamayan ilçe yönetim kurulları işten el çektirilecek ve geçici ihraç istemi ile disipline sevk edilecektir.

Kısaca İYİ PARTİ demokratik üyelik düzeni üzerine inşa edilmiştir.

Sokaklarda Birbirine Güvenen Mutlu İnsanlar Görmek İstiyoruz.

Çeşitli araştırmalarda  40 OECD ülkesi arasında birbirine en az güvenen insanların ülkesi olduğumuz görülmektedir. Güvensizlik bir milleti parçalar ve bir devleti yıkar. İYİ PARTİ olarak birbirimize güvenmeyi milli birliğimizin direği olarak görmekteyiz.  Ayrıca mutsuz insanlar ülkesiyiz. Türkiye’yi  sokaklarda  yüzleri gülümseyerek gezen insanlar ülkesi olarak görmek istiyoruz.

Kollarımız açtık sizi  bayram soframıza bekliyoruz. Nihayetinde İYİ PARTİ olarak   “Türkiye iyi olacak” hedefi ile yola çıkıyoruz . Tüm vatandaşlarımızın masadaki yemeğe eşit kol mesafesinde oturacağı bir bayram sofrası kuracağız .  Bu sofraya siz değerli hemşehrilerimizi davet ediyoruz ve    buluşmayı çok arzuluyoruz” dedi.