reklam
reklam
DOLAR 34,3002 % 0.11
EURO 36,9774 % -0.08
STERLIN 44,3426 % -0.34
FRANG 39,5525 % -0.12
ALTIN 2.996,01 % -1,05
BITCOIN 65.827,89 -2.214

Vekil Gündoğdu “Mesele; Parti Değil, Memleket Meselesi!”

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
Vekil Gündoğdu “Mesele; Parti Değil, Memleket Meselesi!”
reklam

Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu başkanlık sistemi ile birlikte Cumhurbaşkanına sınırsız sayıda yardımcı atanacağı ve ömür boyu seçilme hakkı verileceğini söyledi.

Meselenin parti değil, memleket meselesi olduğunu vurgulayan Vekil Gündoğdu “Türkiye Cumhuriyeti bir kişiye teslim edilmek isteniyor. Halkımız bu rejim değişikliğine izin vermeyecektir. Cumhuriyetimize sahip çıkacaktır. Bu süreçte ne isteyip yapamadınız da Başkan olunca yapacaksınız. İstediğini atadın. İstediğini görevden aldın. İstediğin kanunu çıkardın. Sonucunda ülke bu hale geldi. Parti devletine dönecek yönetimle ülkenin sorunlarının çözüm bulması değil, daha derinleşmesi mümkündür. Bu rejim tek adam rejimidir, cumhuriyetin ve demokrasinin kazanımlarından vazgeçilmemelidir. Anayasa değişiklik teklifiyle adı cumhurbaşkanlık olan başkanlık sistemi halkın hiçbir sorununa çözüm getirmemekte ancak rejim değiştirilmektedir. Başbakanlık kalkmaktadır, Bakanlar Kurulu kalkmaktadır. Bu nedenle Mecliste güvenoyu da gerekmemektedir. Bakan var ama başkana bağlı bir müsteşar durumuna gelmektedir. Mecliste sözlü soru kalkmaktadır. Meclisin kanun yapabilmesi Cumhurbaşkanının onayına bağlıdır, "hayır" dediğinin olması mümkün değildir. Cumhurbaşkanı, parti genel başkanı olacaktır ama tarafsız olacağına ant içecektir. Yüzde 51’le seçilecek Cumhurbaşkanı yürütme, yasama, ordu, kısaca devleti tek başına belirleyecektir. Halk Cumhurbaşkanını, Cumhurbaşkanı her şeyi belirleyecek, bütçeyi de gerekirse tek başına yapabilecektir. Parti devletine dönecek yönetimle ülkenin sorunlarının çözüm bulması değil, daha derinleşmesi mümkündür. Bu rejim tek adam rejimidir, Cumhuriyetin ve demokrasinin kazanımlarından vazgeçilmemelidir” dedi.

Hükümeti Türkiye’nin temel sorunlarının çözümü konusunda çalışmaya davet eden Vekil Gündoğdu “Taşeron sorununu ortadan kaldırmak için çalışalım sabahlara kadar. Gelin işsizlik için de çalışalım. Gece gündüz çalışalım, işsizliği sonlandırmak için çalışalım. İstatistiklere bakın, sonuçlara bakın. Ülkemiz bunları hak etmiyor. Çocuklarımızın Suriyeli çocuklar gibi ölmesini mi istiyorsunuz? Kadınlarımızın Suriyeli kadınların yaşadığı sorunları mı yaşamasını istiyorsunuz. Barış içinde, kardeşçe, birlikte yaşayacağımız bir ortam geliştirelim, alternatif kalkınma modelleri yaratalım. Ortadoğu’ya bakınız. Bu vatan bizim, bu ülke bizim. Ortadoğu bataklığına doğru gidiyoruz. Hepsinde kan, terör, insanlık suçu yaşanıyor. Bu ülkede Atatürk’ten uzaklaştıkça, Cumhuriyetten uzaklaştıkça, parlamenter, demokratik sistemden uzaklaştıkça Ortadoğu bataklığına sürükleniriz. Şahıslarla işimiz yok. Geleceğimizle işimiz var. Bir kişiye tüm yetkiler verilecek. Yasama bitmiş, yargı bitmiş, ekonomi bitmiş. Emperyalist ülkeler akbaba gibi bize bakıyor. Onların ekmeğine yağ sürüyorsunuz” dedi.