reklam
reklam
DOLAR 34,2937 % 0.01
EURO 37,1171 % 0.24
STERLIN 44,5507 % 0.1
FRANG 39,6093 % 0.1
ALTIN 3.013,53 % -0,52
BITCOIN 68.619,91 2.204

Vekil Minsolmaz “Asırlık Hayalleri Gerçeğe Dönüştürdük”

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
Vekil Minsolmaz “Asırlık Hayalleri Gerçeğe Dönüştürdük”
reklam

Adalet ve Kalkınma Partisi Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, ‘Türkiye'nin daha refah günlere kavuşması için dev barajlar, bereketli sulama tesisleri ve geniş orman alanları tesis etmeye devam ediyoruz’ dedi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Başbakan Binali Yıldırım'ın teşrifleriyle 7,7 milyar liraya mal olan, 375 eserin açılışı yapılıyor.

Trakya’nın mümbit topraklarını sulamaya açmak ve çiftçilerin gelir artışını artırmak için bölgede yeni barajlar ve sulama tesisleri inşa ediliyor.

Kırklareli’de de bu çalışmalarda önemli adımlar atıldığını ifade eden Adalet ve Kalkınma Partisi Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz; “Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde, Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Başbakanımız Sn Binali Yıldırım'ın teşrifleriyle 7,7 milyar liraya mal olan, 375 eserin açılışını yapıyoruz.

Türkiye'nin daha refah günlere kavuşması için dev barajlar, bereketli sulama tesisleri ve geniş orman alanları tesis etmeye devam ediyoruz. Eserlerimizle destan yazdığımız son 15 yılda 150 milyar liradan fazla yatırım yaptık ve Cumhuriyet tarihimizin rekorlarını kırdık. Kırklareli’mizde bu yatırımlardan kendine düşen payı alamaya devam ediyor” dedi.

Çayırdere Barajı İkinci Kısım Sulamasının Açılışı Yapılıyor

Son 14 yılda Kırklareli’de yatırımları arttırdıklarını ifade eden Vekil Minsolmaz; “Ülkemizin orman varlığını koruyarak geliştirmek, orman köylülerini desteklemek, milli parklar ve diğer korunan alanların etkin yönetimini sağlayarak, halkımızın istifadesine sunmak, su kaynaklarını verimli kullanarak içme suyu, sulama ve diğer ihtiyaçlara cevap vermek, enerjiye dönüştürmek ve hava tahminlerini daha isabetli yapabilmek için son 14 yılda Kırklareli’ne yapılan yatırımları artırdık. Trakya’nın mümbit topraklarını sulamaya açmak ve çiftçilerin gelir artışını artırmak için bölgemizde de yeni barajlar ve sulama tesisleri inşa etmeye devam ediyoruz. Son 14 yılda inşa ettiğimiz sulama projeleri ile 163.470 dekar zirai araziyi sulamaya açtık. Böylece çiftçilerimize yıllık 70 milyon TL zirai gelir artışı sağladık.

“Kırklareli'de Bugün İtibariyle 15 Taşkın Koruma Tesisini Daha Tamamlamış Bulunuyoruz”

Çayırdere Barajı 2. Kısım sulamasının açılışını yapıyoruz. ; Kırklareli’nin özlemle beklediği ve il için büyük önem arz eden Çayırdere Barajı’nın 2. Kısım sulamasının açılışını yapıyoruz. Baraj Pınarhisar ilçesine bağlı Çayırdere, Üsküpdere, Hacıfakılı, Karıncak ve Kaynarca köylerine ait 29.830 dekar arazinin sulanması sağlanacaktır. Merkez Üsküp göleti yükseltmesi ilave sulaması tamamlandı hizmete alıyoruz. Temelden yüksekliği 23,2 metre olan tesis 340.000m3 ilave su biriktirme hacmine sahip, göletin sulama hizmeti vereceği arazi miktarı 1.610 dekar. Pınarhisar Kurudere Barajı Sulamasını çiftçilerimizin istifadesine sunuyoruz. Baraj ve sulama şebekesi ile 3.420 dekar arazi daha suya kavuştu. Taşkın koruma tesisleriyle halkımızı ve toprağımızı korunması için yatırımlarımız devam ediyor. Kırklareli de bugün itibari ile 15 taşkın koruma tesisini daha tamamlamış bulunuyoruz. Açılışı yapılan ve hizmete alınan tesisler Kırklareli'mize ve Ülkemize hayırlı olsun” dedi.