reklam
reklam
DOLAR 34,2929 % 0.01
EURO 37,0910 % 0.17
STERLIN 44,5195 % 0.03
FRANG 39,6038 % 0.09
ALTIN 3.021,24 % -0,27
BITCOIN 68.958,50 1.892

Vekil Gündoğdu “Tüm İnsanlığın ve Bizlerin Temel Amacı; İnsanca Bir Yaşam Düzeni Kurmaktır”

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
Vekil Gündoğdu “Tüm İnsanlığın ve Bizlerin Temel Amacı; İnsanca Bir Yaşam Düzeni Kurmaktır”
reklam

CHP Kırklareli Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Vecdi Gündoğdu ‘10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’ dolayısıyla açıklama yaptı.

Vekil Gündoğdu açıklamasında, Dünyanın dört bir yanında yüzyıllarca süren özgürlük, bağımsızlık ve adalet mücadeleleri sonucunda 10 Aralık 1948 tarihinde gerçek manada insan haklarını korumaya yönelik ilk yazılı metin olan İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından kabul edilmiştir dedi.

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin insanlık tarihi açısından önemli olduğuna vurgu yapan Vekil Gündoğdu; “İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, tüm dünya insanlarının doğuştan ve eşit biçimde sahip olduğu hakları belgelemesi ve bütün dünyanın kabulüne sunması bakımından insanlık tarihi açısından oldukça önemli bir belgedir. Özellikle her geçen gün artan terör ve savaşlar, dünyanın dört bir yanında yaşanan insanlık dramları, insan haklarının önemini ve korunmasının uluslararası ortamda tüm devletlerce sağlanmasının zorunluğunu ve ivediliğini daha da fazla hissettirmektedir.

“10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Kutlu Olsun”

 Ülkemizde ve sınırlarımızda son 15 yıldır AKP hükümetleri dönemlerinde izlenen yanlış politikalar sonucu yaşanan insan hakları ihlalleri her geçen gün artarak devam etmektedir. Bugün, AKP Hükümetinin uygulamaya koyduğu ve bir buçuk yıldır devam eden OHAL süreci ne yazık ki ülkemizde demokrasinin kökleşmesinin, özgürlüklerin ve insan haklarının yaşanmasının önündeki en büyük engeldir. Tüm insanlığın ve bizlerin temel amacı; insanca bir yaşam düzeni kurmak, insanın doğarken sahip olduğu temel hak ve özgürlüklerle yaşamaktan gurur duyduğu bir yaşam alanı yaratmaktır.

Bu duygularla;Herkesin temel hak ve özgürlüklerinden yararlandığı hak ve hürriyetlerin kısıtlanmadığı, hukukun üstünlüğünün ve adil yargılanma şartlarının üst düzeyde olduğu, insana sırf insan olduğu için değer veren insanlarla dolu bir Dünya, bir Türkiye dileğiyle 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutluyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.