reklam
reklam
DOLAR 34,2744 % 0.02
EURO 37,0183 % 0.03
STERLIN 44,4016 % -0.26
FRANG 39,5778 % -0.07
ALTIN 2.993,67 % -1,13
BITCOIN 66.439,37 -1.636

Başkan Kesimoğlu “Cumhuriyet; Kimsesizlerin Kimsesidir!”

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
Başkan Kesimoğlu “Cumhuriyet; Kimsesizlerin Kimsesidir!”
reklam

Cumhuriyet Halk Partisi Kıbrıs Temsilcisi Mustafa Yürükçü ve Ahmetbey Belediye Başkanı Mustafa Altıntaş geçtiğimiz gün Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu’nu ziyaret ettiler.

Başkan Kesimoğlu’nun makam odasında gerçekleştirilen ziyaret esnasında Kırklareli genelinde gerçekleştirilen projeler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Türkiye ve bölge gündemi hakkında değerlendirmelerin yapıldığı buluşmada “Hayır” mesajı verildi. Anayasa değişikliği teklifi ve başkanlık sisteminin Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin en önemli sorunu olduğunu ifade eden Başkan Kesimoğlu “Özgürlüğümüz ve Cumhuriyetimizi elimizden almaya çalışıyorlar. Buna sessiz kalmayacağız, var gücümüzle mücadele edeceğiz” dedi.

Atalarımızın yedi düvele karşı ulusal Kurtuluş Savaşı’nı vererek yoktan ve yoksulluktan bir vatan yarattığını vurgulayan Başkan Kesimoğlu “Cumhuriyet’in ışığında akıl ve vicdan ile devletimiz yüceltilmiştir. Kurtuluş Savaşı’nda ve savaştığı cephelerde milli iradeyi tek dayanarak olarak gören Atatürk’ün “Egemenlik; Kayıtsız şartsız milletindir” sözünü herkesin hatırlaması gerekiyor. Laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti ilkeleri üzerinde büyüyen Cumhuriyetimiz memleketimize, milletimize sayılamayacak değerler kazandırdı. O sarsılmaz irade sayesinde Anadolu’dan çıkan yoksul halk evlatları Cumhuriyet’in olanaklarından yararlandılar ve bu sıralarda oturma, bu güzel ülkeyi yönetme iradesine ve onuruna sahip çıktılar. Cumhuriyet tarihimiz, yoksul halk çocuklarının köyünden çıkıp, üniversite bitirip ülke yönetiminde söz sahibi olabileceğinin ve ülkenin kurucularının koltuklarına oturabileceğinin örnekleriyle doludur. İşte, bunu sağlayan cumhuriyetimizdir, cumhuriyetimizin kazanımlarıdır, demokrasimizdir. Cumhuriyetimiz bizim için fazilettir ve kıymetlidir çünkü Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir. Onun için Cumhuriyetimizin değerini iyi bilmemiz, iyi anlamamız ve göz bebeğimiz gibi korumamız gerekmektedir ama maalesef, getirdiğiniz bu teklif millî egemenliği ortadan kaldıracak, milletin üstünlüğünü ve cumhuriyetimizin kazanımlarını yok edecektir” dedi.