reklam
reklam
DOLAR 34,7701 % 0.06
EURO 36,6713 % 0.27
STERLIN 44,2794 % 0.24
FRANG 39,3238 % 0.03
ALTIN 2.957,26 % -0,06
BITCOIN 98.385,99 3.16

Halk Sağlığı Müdürlüğü Çalışmaya Devam Ediyor.

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
Halk Sağlığı Müdürlüğü Çalışmaya Devam Ediyor.
reklam

Kırklareli Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen stant çalışmasıyla vatandaşlar verem hastalığı konusunda bilgilendirildi.

Konuyla ilgili Kırklareli Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada “Çarşamba günü saat 12:00-14:00 arasında Kırklareli Devlet Hastanesi B blok girişi önünde stant açılmış olup, Müdürlüğümüz Bulaşıcı Hastalıklar Çevre ve Çalışan Sağlığı Şube Müdürü Dr. Ayçin UĞUR, Tüberküloz İl Koordinatörü Dr. Oğuzhan AYAS, Hemşire Nevin YAYAR ve Sağlık Memuru Yusuf ESER tarafından 70. Verem Eğitimi ve Propaganda Haftası kapsamında verem hastalığı ile ilgili halka bilgi verilmiş olup, hastalık hakkında bilgilerin yer aldığı afiş ve broşürler dağıtılmıştır. 
Ayrıca Kırklareli Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı ziyaret edilmiş olup, hastanede afiş broşür dağıtılmıştır” denildi.

Tüberküloz hastalığı hakkında vatandaşların genel itibariyle çok fazla bilgiye sahip olmadığını ifade eden Oğuzhan Ayas konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Vücuttaki tüberküloz mikropları aktif hale gelirse hastalık yaparlar. Hastalık ciddidir. Tedavi edilmediği sürece, tuttuğu organda ya da organlarda hasar yapar, bu hasar giderek artar ve öldürücü olabilir.

Tüberküloz hastalığı, en çok akciğerleri tutar. Hastalığın tuttuğu diğer organlar, akciğer zarları, lenf bezleri, kemikler, böbrekler, beyin zarlarıdır. Vücudun hemen bütün organlarında hastalık yapabilir. Hastalanan organlarda ağır bir iltihap olur, erimeler görülebilir. Organların çalışması bozulur.

Mikropların vücuda girdikten sonra hastalık yapma süresi farklılıklar gösterir. Vücut direnci düşükse, hızla hastalık gelişebilir. Ya da yıllar sonra hastalık gelişebilir. Mikrop alıp enfekte olanlardan yüzde onu yaşamlarının herhangi bir döneminde hastalanırlar.

Hastalığın gelişmesine yol açan vücut direncini kırıcı hastalıklar ve etkenler vardır. AIDS hastalığı bu bakımdan vücut direncini en çok kıran hastalıktır. Bu nedenle, AIDS ve tüberküloz birbirlerine en büyük desteği veren iki beladır. Hastalığın gelişmesine yol açan diğer direnç kırıcılar, şeker hastalığı, böbrek hastalığı, bazı kanserler, ilaç ve alkol bağımlılığı, sigara, madenci hastalığı ve diğer bazı ciddi hastalıklardır. Bebeklerde ve yaşlılarda da vücut direnci düştüğünden hastalanma fazla olur” dedi.