reklam
reklam
DOLAR 34,5467 % 0.18
EURO 36,0147 % -0.62
STERLIN 43,3470 % -0.52
FRANG 38,6490 % -0.66
ALTIN 3.005,46 % 1,47
BITCOIN 96.187,17 -2.249

“Üniversite Sanayi İşbirliği’nin Yaratabileceği Kariyer Fırsatları” Konuşuldu

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
“Üniversite Sanayi İşbirliği’nin Yaratabileceği Kariyer Fırsatları” Konuşuldu
reklam

Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Nilhan ÜRKMEZ TAŞKIN, Kırklareli Üniversitesi 7. Kariyer Günleri kapsamında Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen “Üniversite Sanayi İşbirliği’nin Yaratabileceği Kariyer Fırsatları” konulu seminerde Kırklareli Üniversitesi öğrencileri ile bir araya geldi.

Etkinliğe, Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Neziha MUSAOĞLU, Merkezin uzmanları İskender ÖZATLI, Sibel EVREN ve Teknoloji Transfer Ofisi Sorumlusu Uzman Selin ÖZDEN ile öğrenciler katıldı.

30.03.2017 tarihinde 2. Derslik 1 Nolu Salon’da  gerçekleşen etkinlikte konuşan TAŞKIN: “Değişime ayak uydurmayan ayakta duramaz” ifadesi ile söze başladı. Aynı zamanda Trakya Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Direktörlüğü görevini de yürüten TAŞKIN yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi paylaşımında bulundu.  Teknoparkların önemine değinen TAŞKIN: “TTO sanayi ile üniversitenin ara yüzüdür. İşletmelerin ürüne ihtiyacı vardır. Bu ürünleri de üniversitedeki akademisyenler ortaya çıkarabilir” dedi.  Ayrıca ülkemizde sanayi ile üniversite arasında bir kopukluk olduğunu, işletmelerin üniversiteye üniversitenin işletmelere ihtiyaç duyduğunu belirtti. Alüminyum köpük üretimi üzerine çalıştığını ifade eden TAŞKIN, fabrikaların bunu çok daha pahalıya ithal ettiklerini ancak kendisinin bunu Türkiye’de de üretebildiğini söyledi.

Kendi kariyerinden ve çalışma hayatından da örnekler veren TAŞKIN, insanın sevdiği işi yapmasının önemli olduğuna, makine mühendisi olarak mezun olduktan sonra 10 yıl boyunca çeşitli sektör ve atölyelerde çalıştığına, 30 yaşından sonra ise akademik hayatına başladığına değindi. Akademik hayata geç başlamayı önceleri bir kayıp olarak algıladığını ancak ilerleyen yıllarda sektörden elde ettiği deneyimin öğrencilere ders anlatırken ne kadar faydalı olduğunu fark ettiğini ifade etti.

TTO’ nun yanı sıra kurmuş olduğu Öğrenci Topluluğunun da başarı hikâyesine değindi. Pehlivan Elektrak adı ile TÜBİTAK 2015 Alternatif Enerjili Araç Yarışları’nda Elektromobil kategorisinde 2. olan ve “En İyi Tasarım” ödülünü alan aracın hangi zorlukları atlatarak ortaya çıktığını Kırklareli Üniversitesi öğrencilerine anlattı.